اخبار گرگان و گلستان|کاسپین خبر



انتظارها به پایان رسید

فوری/ لایحه منطقه آزاد اینچه‌برون به تصویب مجلس رسید
نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه جزئیات لایحه ایجاد منطقه آزاد اینچه برون در استان گلستان را به تصویب رساندند.

نمایندگان  مجلس شورای اسلامی  امروز یکشنبه جزئیات لایحه ایجاد  منطقه آزاد اینچه برون  در استان گلستان را به تصویب رساندند.

به گزارش کاسپین خبر در صورت تایید نهایی این طرح از سوی شورای نگهبان به انتظار طولانی مردم استان گلستان برای تحقق قول رییس جمهور و رونق اقتصادی منطقه بویژه در منطقه کم برخوردار اینچه برون پایان داده می شود. 

نمایندگان ملت امروز به بررسی جزییات لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری-صنعتی دیگر از جمله اینچه برون، اصلاح محدوده سه منطقه آزاد تجاری-صنعتی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی پرداختند و آن را با 141 رای موافق، 75 رای مخالف و هفت رای ممتنع از 236 نماینده حاضر تصویب نهایی کردند. 

کلیات این لایحه چهارشنبه گذشته در مجلس تصویب شد. 

نمایندگان در ماده واحده این لایحه تصویب کردند:در راستای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور و به منظور انتقال فناوری های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تامین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج به دولت اجازه داده می شود با رعایت مفاد قانون برنامه ششم توسعه در این مناطق، منطقه آزاد تجاری-صنعتی ایجاد کند. 

براساس این مصوبه در استان های گلستان(اینچه برون)، ایلام(مهران)، اردبیل(اردبیل)، سیستان و بلوچستان(سیستان)، کردستان(بانه-مریوان)، هرمزگان(جاسک)، بوشهر(بوشهر)، کرمانشاه(قصرشیرین)منطقه آزاد تجاری-صنعتی ایجاد شود. 

به گزارش ایرنا قول ایجاد منطقه آزاد تجاری-صنعتی اینچه برون در جریان سفر سال 93 هیات دولت به گلستان از زبان رییس جمهوری به مردم استان داده شد و خرداد سال 94 پس از تصویب در شورای عالی مناطق آزاد از سوی دولت به مجلس فرستاده شد.

این لایحه در مجلس نهم دوبار به صحن علنی آمد ولی به دلیل رای نیاوردن کنار گذاشته شد و در نهایت نمایندگان ملت در نشست علنی روز چهارشنبه هفته گذشته با کلیات لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری-صنعتی از جمله اینچه برون در استان گلستان و 12 منطقه ویژه اقتصادی موافقت کردند.

اینچه برون منطقه ای مرزی در گلستان و از توابع شهرستان گنبدکاووس در 80 کیلومتری شمال مرکز این شهرستان و مرز ایران با ترکمنستان قرار دارد که گمرک آن تنها مرز زمینی گلستان برای مراودات اقتصادی و تجاری با کشورهای حوزه خزر و آسیای مرکزی است.

علاوه بر گمرک، خط آهن بین المللی قزاقستان-ترکمنستان-ایران در این منطقه به خطوط کشورمان متصل شده و عملیات احداث بندر خشک نیز در آن در حال انجام است که به گفته صاحب نظران مجموعه این عوامل در کنار ایجاد منطقه آزاد تجاری–صنعتی آینده درخشان تجاری و اقتصادی برای اینچه برون را رقم خواهد زد.

همچنین نمایندگان مجلس امروز به دولت اجازه دادند؛ اراضی نیمه شمالی جزیره هرمز به وسعت 21 کیلومتر مربع به هم پیوسته و راه اتصال دریای آن به جزیره قشم ایجاد شود. 

مجلس همچنین به دولت اجازه داد در استان های فارس(فسا و لار)، یزد(ابرکوه و میبد)، زنجان(زنجان)، کهکیلویه و بویراحمد(گچساران)، آذربایجان غربی(سرو _ ارومیه)، خراسان رضوی(خواف و قوچان)، لرستان(خرم آباد)، قزوین(تاکستان)و اصفهان(شاهین شهر)منطقه ویژه اقتصادی و در استان البرز(ساوجبلاغ)منطقه ویژه اقتصادی دارویی ایجاد کند. 

همچنین به دولت اجازه داده شد در سایر استان ها با رعایت شرایطی مانند وجوه سازمان اداره کننده حقوقی غیر دولتی مورد تایید دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و اخذ مجوز شورای برنامه ریزی استان مربوطه مبنی بر تخصیص اراضی و تایید مدارک و الزامات مورد نیاز از قبیل تعهد تامین زیرساخت های اساسی مانند آب، برق و گاز و موافقت قطعی سازمان حفاظت محیط زیست منطقه ویژه اقتصادی ایجاد کند. 

این مناطق ویژه اقتصادی عبارتند از:مناطق مرند، شبستر، ملکان، ورزقان، میانه و بناب در آذربایجان شرقی، خوی، چایپاره، بوکان، مهاباد، پیرانشهر، سردشت، تکاب، نقده، ارومیه، اشنویه، میاندوآب، چالدران در آذربایجان غربی، مشکین شهر، انگوت و کوثر در اردبیل، نایین، گلپایگان، میمه، برخوار، زرین شهر، شهید مدرس کرون، مبارکه، هرند و ورزنه، فلاورجان در اصفهان، طالقان در البرز، طلا و جواهر تهران و چرم شهر ورامین در تهران، گناباد و تربت حیدریه در خراسان رضوی و نهبندان و انرژی های نو سرپیشه و فردوس در خراسان جنوبی و شیران، جاجرم، اسفراین در خراسان شمالی، چغازنبیل، مسجد سلیمان و امیدیه در خوزستان، ابهر در زنجان، شاهرود و میامی در سمنان، ایرانشهر و سراوان در سیستان و بلوچستان، مرودشت، گردشگری پارسه، آباده، معدنی بوانات، خرامه، اقلید، سپیدان و داراب در فارس است. 

از دیگر مناطق ویژه اقتصادی قزوین در قزوین، شهر فرودگاهی سلفچگان در قم، بیجار و دیواندره و سقز در کردستان، ریلی زرند، شهر بابک، گل گهر سیرجان، شهداد کرمان و انار در کرمان، اورامانات در کرمانشاه، چمخاله، فومن، شفت و طالش در گیلان، کوهدشت و الیگودرز در لرستان، نور، محمودآباد و آمل در مازندران، سنگ محلات، گل و گیاه محلات، عایق های رطوبتی دلیجان، خیرآباد اراک در اراک، لالجین و اسدآباد در همدان و بافق و مهریز در یزد است. 

به گزارش ایرنا، دولت به جز این لایحه در لایحه دیگری ایجاد 12 منطقه ویژه اقتصادی را پیشنهاد کرده بود که نمایندگان امروز این مناطق را به عنوان مناطق ویژه اقتصادی تصویب کردند. 
بر اساس این مصوبه در فسا و لار استان فارس، ابرکوه و میبد استان یزد، زنجان استان زنجان، گچساران استان کهیلویه و بویر احمد، سرو استان آذربایجان غربی، خواف و قوچان استان خراسان رضوی، خرم آباد استان لرستان، تاکستان استان قزوین و شاهین شهر استان فارس منطقه ویژه اقتصادی تشکیل می شود. 

استان گلستان با یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت افزون بر 438 کیلومتر مرز خشکی و آبی با ترکمنستان دارد.

اکنون بیشتر مراودات اقتصادی و تجاری در استان گلستان با ترکمنستان و سایر کشورهای آسیای مرکزی از طریق مرز خشکی انجام می شود./ایرنا


http://www.caspiankhabar.com/7004



تبلیغ کانال تلگرام



مهر ما در دل تاریخ سبز شد
شهروندخبرنگار ما باشید
بسته خبری اختصاصی کاسپین‌خبر
اطلاعیه شرکت گاز گلستان درباره آزمایش نشت گاز
تبلیغات نظام مهندسی ساختمان گلستان سال 96