اخبار گرگان و گلستان|کاسپین خبر



حال بهتر جنگل‎های گلستان نسبت به دهه گذشته/ توزیع سالانه یک میلیون نهال رایگان در گلستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: شرایط جنگل‎های استان گلستان نسبت به 10 ساله گذشته بسیار خوب است و تجدید حیات خوب و بی‎سابقه‎ای را شاهد هستیم.

به گزارش کاسپین خبر از گرگان،  جنگل ‎ها را باید ریه زمین دانست و قطعاً زندگی‎ما بدون یک ریه سالم خاکستری و بی‎روح خواهد شد.

اما جنگل‎ها به دلایلی چون افزایش روز‎افزون جمعیت، بهره‎وری‎به عنوان منابع سوختی، تولید زغال، بهره‎وری از چوب، تبدیل مناطق جنگلی به اراضی، آتش‎سوزی، شیوع آفت‎ها و بیماری‎ها، فعالیت‎های صنعتی، تعلیف دام و...در خطر قرار دارند و این موضوع باعث شد که طرح تنفس جنگل برای جنگل‎های کشور رقم بخورد.

 گرچه کارشناسان نسبت به این طرح انتقاداتی نیز دارند ولی قانون‎گذار به این نتیجه رسیده است که به مدت 10 سال از جنگل‎ها بهره‎وری نشود.

نابودی و تخریب چنین موهبت بزرگ الهی به ویژه در استان گلستان که پهنای بزرگی سرزمینی این استان را جنگل‎ها دربرگرفته خسارت‎های جبران ناپذیری خواهد داشت و قطعاً در زندگی نسل‎های آینده نیز اثر نامطلوبی می‎گذارد.

 از سویی حفظ و بهره‎وری درست جنگل‎ها به عنوان یک سرمایه ملی علاوه بر آنکه می‎تواند به ثروت‎آفرینی و جذب توریست و گردشگر ختم شود در بقای محیط‎زیست و کیفیت زندگی نیز نقش اساسی دارد.

اداره کل منابع‎طبیعی استان گلستان در راستای صیانت و حفاظت از جنگل‎های موجود و افزایش کیفیت آن گام‎هایی را برداشته و در این راستا اصحاب رسانه استان گلستان در قالب تور رسانه‎ای از ظرفیت‎های نهالستان‎های استان آشنا شدند.

همراه با کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان از نهالستان«پالیزان»که در شهرستان علی‎آبادکتول قرار دارد بازدید کردیم.

این نهالستان در مساحت هفت‎هکتار 25 نوع گونه درختی را پرورش می‎دهد.

*شرایط بهتر جنگل‎های گلستان

«ابوطالب قزلسفلو»در این خصوص وضعیت‎جنگل‎های استان گلستان می‎گوید؛ شرایط جنگل‎های استان گلستان نسبت به 10 ساله گذشته بسیار خوب است و تجدید حیات خوب و بی‎سابقه‎ای را شاهد هستیم.

وی اعتقاد دارد با وجود تصور بسیاری از افراد جامعه که می‎گویند کیفیت جنگل‎های استان کاهش یافته براساس عکس‎های هوایی از برخی نقاط استان در طول 40 سال گذشته وضعیت جنگل‎های استان ارتقاء یافته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان به رمز چنین موفقیت‎ای اشاره می‎کند و یادآور شد:علاوه بر فعالیت‎های آبخیزداری که با سرعت بالایی در استان دنبال می‎شود در دهه‎های گذشته به موضوع خروج دام و جنگل‎کاری اهتمام داشتیم و با وجود خشکسالی‎ها با جنگل‎کاری و گونه‎های دست‎کاش توانستیم شرایط جنگل‎ها را بهبود ببخشیم.

*97 درصد مساحت گلستان عرصه‎های منابع طبیعی است

«علی احمدی»نیز در این بازدید یادآور شد: 97 درصد مساحت استان گلستان را عرصه‎های منابع طبیعی تشکیل می‎دهند.

کارشناس اداره جنگل کاری منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد:اداره کل منابع طبیعی نهال خود را از دو بخش دولتی و خصوصی تأمین می‎کند.

احمدی بیان کرد:میزان نهال‎های تولیدی در بخش دولتی به صورت میانگین در طول یک سال 2 میلیون تا 3 میلیون نهال است و سالانه یک میلیون نهال خریداری و به شکل رایگان در اختیار مردم قرار می‎گیرد و غرص می‎شود.

وی متذکر شد:ظرفیت خوبی برای تولید نهال داریم و استان گلستان یکی از قطب‌های تولید نهال کشور است.

کارشناس اداره جنگل‎کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان به نهالستان پاریزان در علی‌آبادکتول که یکی از نهالستان‎های بخش خصوصی است اشاره کرد و افزود:گونه‌های مختلف و متعددی را این نهالستان تولید می‎کند و یکی از سیاست‌های آبخیزداری افزایش تنوع گونه‌ای در نهالستان‎ها است.

احمدی بیان کرد:کلیه درختانی که در حوزه شمال جنگل‎های هیرکانی قرار دارند همه اینها در استان گلستان در بخش خصوصی و دولتی تولید می‎شود.

*تولید 54 نوع درخت در نهالستان‎های گلستان

وی تاکید کرد:تنوع درختان در نهالستان‎های استان به ۵۴ گونه رسیده است و نهالستان مرتعی نیز در مناطق شمال استان پرورش می‎یابد و نیم نگاهی به مرتعی در چنین نهالستانی انجام شده است.

کارشناس اداره جنگل کاری منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود:نهالستان پلیزان در مساحت هفت هکتار است و ۲۵ گونه درختی در این نهالستان تولید می‎شود.

احمدی بیان کرد:بسته به میزان اعتبارات که هر ساله در اختیار داریم و از محل صندوق ملی، صیانت و منابع استانی تامین می‎شود هر ساله نهال برای غرص خریداری می‎کنیم.

وی بیان کرد:در سال ۱۳۹۷ نزدیک به ۲۲۰ هکتار غرص نهال داشتیم و کشت این میزان درخت از محل اعتبارات صندوق توسعه تامین شد.

کارشناس اداره جنگل کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان یادآور شد:همچنین از منابع ملی و صیانت نیز ۱۲۰ هکتار توام با غنی‎سازی با بذر در شهرستان کردکوی و بخشی که دچار حریق شده بود اتفاق افتاد و خوشبختانه میزان سبزینگی آن ۷۰ درصد است و با انجام عملیات واکاری به ۱۰۰ درصد خواهیم رسید.

به گزارش کاسپین خبر؛ به طور قطع تنها کشت نهال در بخش‎های مختلف کافی نیست و آن چیزی که اهمیت دارد مراقبت از این نهال‎ها تا تبدیل شدن به یک درخت تنومند است و مردم در این مسیر نقش‎به‎سزایی دارند.

در استان گلستان بالغ بر یک میلیون و 900 هزار نفر جمعیت وجود دارد و اگر فرهنگ درخت‎کاری را در جامعه توسعه دهیم و نسبت به منابع طبیعی که یک میراث برای همگان است اهتمام داشته باشیم فضای استان گلستان سبزتر از آن چیزی است که امروز می‎بینیم./فارس


http://www.caspiankhabar.com/8017



تبلیغ کانال تلگرام



مهر ما در دل تاریخ سبز شد
شهروندخبرنگار ما باشید
بسته خبری اختصاصی کاسپین‌خبر
اطلاعیه شرکت گاز گلستان درباره آزمایش نشت گاز
تبلیغات نظام مهندسی ساختمان گلستان سال 96