اخبار گرگان و گلستان|کاسپین خبر



سرپرست منابع طبیعی گلستان:

سطح جنگل‌های گلستان به ۴۵۲ هزار هکتار افزایش یافته است
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: تخریب جنگل‌های شمال بعد از ملی شدن این اراضی از سال ۱۳۴۲ آغاز و بعد از انقلاب هم ادامه داشت به‌طوری‌که سطح جنگل‌های استان گلستان به ۳۶۷ هزار هکتار تقلیل یافته بود اما با اقدامات صورت گرفته الان این میزان به ۴۵۲ هزار هکتار افزایش یافته است.

به گزارش  کاسپین خبر  به نقل از ایسنا،  عبدالرحیم لطفی  امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسب هفته  منابع طبیعی  اظهار کرد:به‌منظور احیای  جنگل ‌های استان  گلستان  و جلوگیری از برداشت از آنها، در سال‌های گذشته ۹۰ هزار هکتار جنگل‌کاری، غنی‌سازی و احیای جنگل‌ها انجام شد.قبل از ملی شدن جنگل‌ها در استان گلستان حدود ۶۰۰ هزار هکتار جنگل وجود داشت که در برهه‌ای از زمان این میزان به ۳۶۷ هزار هکتار نیز تقلیل یافته بود اما با جنگل‌کاری‌هایی که صورت گرفت، این سطح الان به ۴۵۲ هزار هکتار افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه تخریب جنگل تمام کشورها با توجه به افزایش جمعیت انجام می‌گیرد، افزود:در مجموع سطح جنگل‌های هیرکانی در شمال کشور به یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار کاهش یافته بود اما الان این میزان به حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار رسیده است.

لطفی در ادامه با بیان اینکه روند صنعتی شدن و تخریب جنگل‌ها باعث افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای و تغییر اکوسیستم کره زمین شده است، گفت:از سال ۷۲ که بانک  سیل اب در گلستان شکل گرفته، هیچ‌گاه در زمستان سابقه سیلاب نداشتیم اما در اواخر اسفند سال ۹۷ سیلاب بزرگی را در استان تجربه کردیم.

سرپرست منابع طبیعی گلستان با اشاره به اینکه در آن زمان در ارتفاعات به جای برف، باران بارید، افزود:در برخی از مناطق استان طی روزهای ۲۶ و ۲۷ اسفند سال ۹۷، به مقدار نیمی از میانگین بارش سالانه باران بارید که این موضوع نشان‌دهنده تغییر اقلیم است.

وی، انجام اقدامات آبخیزداری را برای کاهش اثرات تغییر اقلیم بسیار مؤثر دانست و گفت:در استان نیاز به یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری داشتیم که تاکنون در سطح یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار مطالعات انجام و عملیات اجرایی در سطح ۳۵۰ هزار هکتار به اتمام رسیده و در سطح ۳۰۰ هزار هکتار جدید نیز آغاز شده است.

لطفی خاطرنشان کرد:امسال تحول بسیار خوبی را در بخش آبخیزداری داشتیم به‌طوری‌که در سطح ۱۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری انجام شد که این حجم از کار با ۸ سال قبل از آن برابری می‌کند.

سرپرست منابع طبیعی گلستان به اهمیت حفظ آبخوان‌ها اشاره کرد و گفت:در گلستان در حال حاضر وضعیت بدی از این نظر نداریم اما وضعیت ما شکننده است و اگر رعایت نکنیم با مشکل مواجه می‌شویم.

لطفی یادآور شد:در سیل اوایل سال ۹۸ سفره‌های آزاد استان در منطقه دشت گرگان احیا شد اما کمبود آب در سفره‌های زیرزمینی جبران نشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه قارچ ترافل می‌تواند به‌عنوان یک فرصت برای استان باشد، گفت:در سال‌های قبل با آموزش ۵۰۰ نفر از مردم محلی، مجوز برداشت قارچ ترافل به آنها داده شد اما در عمل بیش از ۱۵۰۰ نفر برای برداشت این قارچ وارد جنگل‌ها شدند و این امر تخریب جنگل را به همراه داشت.در حال حاضر برداشت این قارچ و صادرات آن ممنوع است.

سرپرست منابع طبیعی گلستان بیان کرد:یکی از محققان گلستانی با همکاری بخش خصوصی موفق به تولید نهال‌های بلوط آغشته به ترافل شده که مورد تایید مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور قرارگرفته است.در حال حاضر ۳ هزار اصله نهال به این روش تولید شده که نیمی از آن در گرگان و مابقی در گالیکش کاشته خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه توان تولید نهال‌های بیشتر به این شکل در استان وجود دارد، گفت:این کار قبلاً فقط در دو کشور اروپایی انجام می‌شد.

لطفی در ادامه با اشاره به هفته منابع طبیعی گفت:امسال توزیع یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال در دستور کار قرار گرفت که تاکنون ۷۰ درصد آن توزیع شده و مابقی نیز تا پایان سال توزیع خواهد شد.

سرپرست منابع طبیعی گلستان بیان کرد:به مناسبت هفته منابع طبیعی افتتاح پروژه‌های بیابان‌زایی با حضور معاون وزیر و مسئولان استان، افتتاح پروژه‌های آبخیزداری آزادشهر، تقدیر از فعالان حوزه منابع طبیعی، دیدار با مسئولان قضایی، دیدار با ائمه جمعه، رونمایی از یک باغ پژوهشی و...را خواهیم داشت.


http://www.caspiankhabar.com/91662



تبلیغ کانال تلگرام



مهر ما در دل تاریخ سبز شد
شهروندخبرنگار ما باشید
بسته خبری اختصاصی کاسپین‌خبر
اطلاعیه شرکت گاز گلستان درباره آزمایش نشت گاز
تبلیغات نظام مهندسی ساختمان گلستان سال 96