اخبار گرگان و گلستان|کاسپین خبر



یک گام تا تحقق وعده دولت برای شب ماندگاری گردشگران در آشوراده
فراهم‌شدن زیرساخت لازم برای شب ماندگاری در تنها جزیره ایرانی دریای خزر، یکی از آرزوهای دیرین گردشگران و طبیعت‌دوستان برای بهره‌بردن از چشم‌انداز بکر و طبیعت ناشناخته جزیره آشوراده بود که با همت دولت و تلاش مدیران استان برای رسیدن به این هدف فقط یک گام دیگر باقی‌مانده است.

به گزارش کاسپین خبر به نقل از ایرنا، با وجود آنکه در سال‌های گذشته مجوزهای لازم برای اجرای گردشگری توام با شب ماندگاری حداقل ۸۰ مسافر و گردشگر در آشوراده صادر شده بود اما با تعلل متولیان امر و با اتمام اعتبار زمانی مجوز سازمان محیط زیست این فرصت از گردشگران و علاقه‌مندان گرفته شد.

دستور صریح رییس جمهور در اسفند سال گذشته و حین بازدید از جزیره آشوراده مبنی بر گره‌گشایی از چالش‌های فراروی گردشگری این جزیره سبب شد تا رایزنی و گفتگوهای دوجانبه بین سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری گلستان در دستور کار قرار بگیرد و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، فرصت بهره‌برداری همسو با محیط زیست در این جزیره فراهم گردد.

آیت الله رییسی در بازدید اسفند ماه سال گذشته از جزیره آشوراده بر اجرای سریع این طرح تاکید کرد و گفته بود:اجرای طرح گردشگری نباید معطل بماند و باید از این امکان خدادادی استفاده کرد.

رییس جمهور در بازدید ۲ ساعته از آشوراده گفت:تا کی باید معطل بمانیم و در پیچ و خم دستگاه‌های اداری این نعمت الهی راکد و بلااستفاده بماند.باید هر چه سریع‌تر روی زمین شاهد اتفاقات اجرایی باشیم.

آیت الله رییسی ادامه داد:در چند ساعتی که در جزیره آشوراده بودم، هیچ مطلبی که بتوان برای مخالفت با طرح گردشگری به آن استناد کرد شنیده نشد؛ حرف محیط زیست را هم گوش کردم محیط زیست حرفی ندارد.توقف این طرح دلیل می‌خواهد نمی توان این سرمایه بزرگ را متوقف کرد؛ گردشگری اشتغال و تولید از راهبردهای دولت است.

با وجود آنکه در جلسه اخیر شورای عالی معماری و شهرسازی، مجوز بوم‌گردی در جزیره آشوراده به تفرج غیرمتمرکز(بدون امکان شب ماندگاری)تغییر کرد اما مذاکرات و تلاش‌ها برای حل این چالش به ثمر نشست و مقرر شد با تکیه بر استقرار روستای آشوراده در این جزیره، فرصت اقامت شبانه برای مسافران در واحدهای بوم‌گردی میسر شود.

نکته حایز اهمیت در این مسیر جدید آن است که محل پیش‌بینی شده برای اسکان شبانه مسافران با منطقه‌ای که پیش از آن در مجوز سازمان محیط زیست و شورای عالی معماری و شهرسازی قید شده بود، فاصله چندانی ندارد و به زبان ساده‌تر آنکه رویای گردشگران در آستانه تحقق است.

ابراهیم محمودی یکی از بومیان جزیره آشوراده به خبرنگار ایرنا گفت:به عنوان کسی که سالها در این جزیره زندگی کرده‌ام از همان ابتدا مخالف احداث سازه جدید برای ارائه خدمات به گردشگران بودیم.

وی افزود:در حال حاضر حدود ۲۵ تا ۳۰ بنا در داخل بافت روستای آشوراده وجود دارد که حدود نیمی از آنها قابلیت مرمت و تبدیل به واحد بوم‌گردی را دارند.

محمدی ادامه داد:با احیا و بازسازی این بناهای قدیمی می‌توان فرصت‌های شغلی متعددی برای بومیان منطقه ایجاد کرد.

وی افزود:استفاده از فرصت گردشگری و کسب درآمد از این صنعت از حقوق اصلی بومیان منطقه است که امیدواریم این امر هر چه سریعتر محقق شود.

وی اظهارداشت:واحدهای مسکونی فعلی که در داخل بافت مسکونی روستای آشوراده واقع هستند در زمره اراضی مستثنیات محسوب می‌شوند و نگرانی و مشکل زیست محیطی هم به دنبال نخواهد داشت و این مقوله مهمترین ویژگی استفاده از خانه‌های قدیمی روستا برای بوم‌گردی است.

محمودی گفت:اجرای گردشگری در قالب طرح هادی روستایی امکان بهره‌مندی روستاییان از وام‌های کم بهره را فراهم می‌کند و رویه اتخاذ شده یک فرایند حمایتی ارزشمند برای بومیان است.

وی ادامه داد:اگر بومگردی و شب ماندگاری در بافت قدیمی روستا انجام شود با توجه به اینکه این واحدها در مجاور هم و در یک راستا قرار دارند از امنیت بیشتری هم برخوردار هستند.

مشاور استاندار گلستان در حوزه سرمایه‌گذاری هم با اشاره به صدور تمامی مجوزهای لازم برای طرح گردشگری آشوراده گفت:امکان فعالیت ۲۰ خانه روستایی در قالب واحد بوم‌گردی در این جزیره فراهم است.

علیرضا حاج‌محمدعلی در نشست اخیر توسعه صنعت گردشگری گلستان با حضور فعالان اقتصادی اظهار کرد:تمام مجوزهای قانونی برای طرح گردشگری آشوراده صادر شده و هیچ دغدغه ای برای اجرای این مطالبه کهن مردم گلستان نداریم.

مشاور استاندار گلستان در حوزه سرمایه گذاری گفت:در حال حاضر ۲۲ هکتار از جزیره آشوراده و ۱۳۸ هکتار در سایت پشتیبان آماده واگذاری به سرمایه‌گذار است.

استاندار گلستان هم گفت:در اجرای طرح گردشگری در مناطق حساس زیست محیطی، حفظ و صیانت از ذخایر ارزشمند حیات وحش و زیستگاه بکر منطقه مورد تاکید است و نمی‌خواهیم برای دستیابی به توسعه، محیط زیست را فدا کنیم.

علی‌محمد زنگانه افزود:در بررسی سازمان حفاظت محیط زیست و شورای عالی معماری و شهرسازی تصمیم گرفته شد که در منطقه ۲۲ هکتاری پیش‌بینی شده برای بوم‌گردی در جزیره آشوراده، مکان بیتوته شبانه گردشگران اصلاح شود.

وی ادامه داد:همچنین مقرر شد که پروژه بوم‌گردی جزیره آشوراده فقط در قالب تفرج غیرمتمرکز انجام شود و در مقابل با استفاده از ظرفیت روستای آشوراده به دنبال ایجاد واحدهای بومگردی در منطقه و امکان شب‌ماندگاری باشیم.

زنگانه افزود:در تعامل صورت گرفته با محیط زیست مقرر شد این سازمان همراهی لازم را در اجرای گردشگری در بافت قدیمی روستای آشوراده داشته باشد.

استاندار گلستان بیان کرد:بر اساس شرایط فعلی روستای آشوراده واقع در جزیره آشوراده امکان مرمت برخی از واحدهای مسکونی این منطقه و تبدیل آن به واحد های بوم‌گردی در قالب‌های تعیین شده محیط زیست فراهم خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که پس از تصویب نهایی موافقت نامه استان گلستان با محیط زیست در شورای عالی معماری و شهرسازی مقدمات بیتوته شبانه مسافران در جزیره آشوراده ایجاد گردد.

حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست هم گفت اگر گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله با روش درست و رعایت اصول انجام شود علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی، می تواند در حفاظت از عرصه‌های زیستی محیطی نیز موثر واقع شود.

اجرای طرح گردشگری در جزیره آشوراده از سال ۱۳۹۵ در دستور کار مدیران گلستان قرار گرفت و براساس طرح اولیه قرار بود این موضوع در عرصه‌ای به مساحت ۳۸۰ هکتار اجرا شود اما دغدغه‌های محیط زیستی سبب شد تا عرصه منظور شده برای این طرح ابتدا به ۳۸ و در ادامه به ۲۲ هکتار کاهش یابد.

مطالعات فاز صفر این پروژه در سال ۱۳۹۵ براساس ملاحظات زیست محیطی انجام شد و این طرح در سال ۱۳۹۶ در کمیته ملی محیط زیست به تصویب رسید و در سال ۹۷ کمیته طبیعت‌گردی سازمان میراث فرهنگی و در سال ۱۳۹۹ شورای عالی معماری و شهرسازی با ذکر جزییات و الزاماتی مجوز اولیه این طرح را تصویب کرد.

براساس مجوز محیط زیست برق مورد نیاز برای طرح طبیعت‌گردی آشوراده از محل پنل‌ها و نیروگاه خورشیدی و آب مصرفی با جمع‌آوری آب باران تامین خواهد شد.


http://www.caspiankhabar.com/94054



تبلیغ کانال تلگرام



مهر ما در دل تاریخ سبز شد
شهروندخبرنگار ما باشید
بسته خبری اختصاصی کاسپین‌خبر
اطلاعیه شرکت گاز گلستان درباره آزمایش نشت گاز
تبلیغات نظام مهندسی ساختمان گلستان سال 96