اخبار گرگان و گلستان|کاسپین خبر



بیش از ۴۶ درصد گلستانی‌ها در روستا زندگی می‌کنند
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان با اشاره به اینکه بیش از ۴۶ درصد جمعیت استان در روستاها زندگی می‌کنند، گفت: توجه به اقتصاد روستا و ایجاد درآمد پایدار برای روستاییان، مهم‌ترین راهکار جلوگیری از مهاجرت به شهرها و زمینه‌ساز مهاجرت معکوس است.

به گزارش  کاسپین خبر  به نقل از ایسنا، حسین ایزدپناه، با تبریک ۱۵ مهرماه روز  روستا  و عشایر اظهار کرد:استان گلستان بر اساس آخرین سرشماری، ۹۳۵ روستا دارد که از این تعداد ۹۲۲ روستا دارای دهیاری هستند.

وی افزود:گلستان از نظر سهم جمعیت روستایی، رتبه دوم کشور را دارد و در حالی که میانگین جمعیت روستایی کشور حدود ۲۵ درصد است، بیش از ۴۶.۶ درصد جمعیت استان گلستان در روستاها زندگی می‌کنند.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان با بیان اینکه مردم روستا خواسته‌های پیچیده‌ای ندارند، گفت:مردم روستا قناعت‌پذیر هستند و اگر در مراجعه به دستگاه‌های اجرایی با صداقت، خوش‌رفتاری و پاسخگویی مسئولان مواجه شوند، حتی اگر امکان قانونی برای انجام درخواستشان وجود نداشته باشد، با رضایت اداره را ترک می‌کنند.

ایزدپناه ادامه داد:طی سال‌های گذشته در حوزه عمران روستایی و توسعه کالبدی روستاها اقدامات خوبی انجام شده است، اما در سال‌های اخیر توجه دولت‌ها بیشتر به سمت اقتصاد روستا و ایجاد رونق اقتصادی در این مناطق معطوف شده است.

وی تصریح کرد:اگر اقتصاد روستا پویا و زنده باشد و مردم بتوانند در محل زندگی خود درآمد داشته باشند، زمینه مهاجرت آنان به شهرها کاهش پیدا می‌کند و حتی می‌توان شاهد مهاجرت معکوس بود.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان با اشاره به تجربه موفق برخی روستاهای استان گفت:روستاهایی مانند محمدآباد، عطاآباد، وامنان و پنج‌پیکر در زمینه اقتصادی اقدامات خوبی انجام داده‌اند و حتی ساکنان روستاهای اطراف برای اشتغال به این مناطق مراجعه می‌کنند.

وی درباره حمایت از افرادی که قصد مهاجرت از شهر به روستا را دارند نیز اظهار کرد:در ارائه خدمات و حمایت‌های قانونی، تفاوتی میان فرد روستایی و فردی که از شهر به روستا مهاجرت کرده است وجود ندارد و هر فردی که به عنوان ارباب‌رجوع در حوزه روستایی مراجعه کند، از حمایت‌های قانونی برخوردار خواهد شد.

ایزدپناه خاطرنشان کرد:بخشداری‌ها، دهیاری‌ها و شوراهای روستا نیز در چارچوب قوانین، خدمات و حمایت‌های لازم را ارائه می‌کنند و برای آنها تفاوتی ندارد فرد از کجا آمده باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی روستای پنج‌پیکر گفت:این روستا به یکی از مراکز اقتصادی فعال تبدیل شده و بازار آن علاوه بر تأمین نیاز مردم منطقه، زمینه اشتغال و فعالیت اقتصادی جوانان را فراهم کرده است.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان تأکید کرد:تقویت اقتصاد روستا، ایجاد اشتغال و حمایت از فعالیت‌های اقتصادی می‌تواند نقش مهمی در ماندگاری جمعیت روستایی و تحقق مهاجرت معکوس در استان داشته باشد.


http://www.caspiankhabar.com/96827




برچسب‌ها

روستا


اطلاعیه شرکت گاز گلستان درباره آزمایش نشت گاز
تبلیغات نظام مهندسی ساختمان گلستان سال 96