اخبار گرگان و گلستان|کاسپین خبر



نقش کلیدی نیروگاه حرارتی علی‌آبادکتول در تامین برق گلستان
نیروگاه حرارتی علی‌آبادکتول با تولید روزانه یک هزار مگاوات برق، نقش کلیدی در تامین برق گلستان دارد و با فعال شدن این نیروگاه به سیکل ترکیبی، تولید برق این نیروگاه با یک هزار و ۵۰۰ مگاوات پاسخگوی برق مصرفی مشترکان گلستانی در زمان پیک مصرف خواهد بود.

به گزارش  کاسپین خبر  به نقل از فارس، انرژی پایدار از مهم‌ترین نیازهای زیرساختی هر کشور به شمار می‌رود و در این میان نیروگاه‌های حرارتی و خورشیدی دو رکن مهم در سیستم تولید  برق  هستند که هریک نقش خاص و مکمل در برق پایدار ایفا می‌کنند.

نیروگاه علی‌آبادکتول در مدار تولید برق

نیروگاه‌های حرارتی به‌عنوان قدیمی‌ترین و پرکاربردترین نوع نیروگاه‌ها با استفاده از سوخت‌های فسیلی مانند گاز، نفت و زغال‌سنگ برق تولید می‌کنند که یکی از آن‌ها نیروگاه علی‌آبادکتول است.سید احمد موسوی، مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان دراین‌رابطه می‌گوید:نیروگاه علی‌آبادکتول از ابتدای امسال، تاکنون وارد مدار بوده و روزانه به طور میانگین یک هزار مگاوات برق تولید می‌کند.به گفته وی، در شرایط عادی، مصرف برق مشترکان استان گلستان، حدود ۴۰۰ مگاوات در شبانه‌روز است و این میزان در اوج مصرف و پیک‌بار با افزایش چهار برابری به یک هزار و ۶۰۰ مگاوات در شبانه‌روز می‌رسد که علت مهم آن استفاده از دستگاه‌های سرمایشی است.مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان ادامه می‌دهد:سیکل ترکیبی نیروگاه علی‌آبادکتول در حال تکمیل و ساخت است و با بهره‌برداری از این سیکل ترکیبی، میزان تولید نیروگاه علی‌آبادکتول به یک هزار و ۵۰۰ مگاوات خواهد رسید.به گفته موسوی، ۸۰ درصد از تولید برق استان در بخش خانگی مصرف می‌شود.نیروگاه‌های حرارتی به دلیل قابلیت تولید برق در حجم بالا و به‌صورت پیوسته،ستون فقرات شبکه برق به شمار می‌روند و مزیت اصلی آن‌ها، امکان استفاده از بار پایه شبکه برق در تمام ساعات شبانه‌روز است‌.

نیروگاه خورشیدی گامی به سوی آینده پاک و پایدار

در دهه‌های اخیر، توجه جهان به سمت انرژی پاک و خورشیدی رفته و این نیروگاه‌ها با بهره‌گیری از تابش مستقیم خورشید بدون نیاز به سوخت فسیلی، برق تولید می‌کنند.مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان دراین‌خصوص گفت:در حال حاضر ۶۵۳ نیروگاه کوچک‌مقیاس خانگی(پنج کیلووات)به ظرفیت ۳ هزار و ۲۶۵ کیلووات در حال بهره‌برداری است.به گفته سید احمد موسوی، همچنین ۱۵ نیروگاه اداری به ظرفیت ۲۲۰ کیلووات نیز در حال بهره‌برداری بوده و نیروگاه تخصصی کمیته امداد به ظرفیت۱.۲ مگاوات در حال ساخت است.وی ادامه داد:زمین نیروگاه خورشیدی ۴۲ مگاواتی تامین شده و قرار است این نیروگاه توسط ساتبا در پکیج‌های سه مگاوات احداث و در تابستان به بهره‌برداری برسد‌.وی گفت:تا پایان امسال ۴۸ مگاوات نیروگاه دیگر وارد مدار خواهد شد و بخشی از مصرف برق در استان توسط این نیروگاه‌ها تأمین خواهد شد.

انتقال برق از نیروگاه مازندران به گلستان

کوروش موسوی تاکامی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت:در حال حاضر نیروگاه‌های حرارتی برق مازندران در مدار تولید قرار دارند و بخشی از این برق تولید شده با صلاحدید توانیر به استان گلستان منتقل می‌شود که میزان آن در شرایط و زمان‌های مختلف، متفاوت است.به گفته وی، برخی از نیروگاه‌های حرارتی کشور که در حال تعمیر بوده و از مدار خارج هستند، به گفته توانیر، اوائل خردادماه وارد مدار خواهند شد.

به گفته کارشناسان، ترکیب نیروگاه‌های حرارتی و خورشیدی، راهکاری هوشمند برای دستیابی به پایداری در تولید برق است و نیروگاه‌های حرارتی می‌توانند نقش پشتیبان را در مواقع کاهش تابش خورشید ایفا کنند.در شرایطی که جهان با بحران انرژی و تغییرات اقلیمی مورداستفاده قرار می‌گیرد، استفاده هم‌زمان و هدف‌مند از نیروگاه حرارتی و خورشیدی، راه‌حلی برای سیستم برق پایدار، مقرون‌به‌صرفه و دوستدار محیط‌زیست است.


http://www.caspiankhabar.com/95726






اطلاعیه شرکت گاز گلستان درباره آزمایش نشت گاز
تبلیغات نظام مهندسی ساختمان گلستان سال 96